متن شایعه
همه خمیردندانها مقداری فلوراید دارند، ولی فلوراید هیچ خمیر دندانی (حتی گرانترین نوع خارجی) به اندازه کافی بالا نیست و نباید هم بالا باشد زیرا وظیفه اصلی خمیر دندان کف کردن و کمک به شستشوی روانتر دندانها توسط مسواک است☝️ شبیه صابون و شامپو در شستن بدن و دستها 🛁🧴 ‼️تکرار میکنم وظیفه خمیردندان فقط کفسازی هست نه تامین فلوراید ⛔️ ❇️ همه خمیردندانها کارکرد شبیه هم دارند طعم ها و اسانسهای مختلفی که به آنها افزوده میشود 🍷 برای جلب نظر مشتریها و فروش بیشتر است 💰💸
✅💎 روش صحیح رساندن فلوراید به دندانها ، استفاده از دهانشویه مخصوص فلوراید است. شب ، بعد از مسواک زدن مقدار یک قاشق غذاخوری از دهانشویه را در دهان ریخته و یکونیم دقیقه خوب غرغره کنید تا لابلای همه دندانها بخصوص دندانهای عقبی آسیاب برود. بعد از یکونیم دقیقه غرغره تمام دهانشویه را از دهانتان بیرون بریزید و چندین بار تف کنید سپس به مقدار یک قاشق غذاخوری آب در دهان کنید و چرخانده دوباره چند بار تف کنید.
اما واقعیت چیست؟
آخرین و معتبرترین توصیهٔ راهنمای سلامت دهان سازمان سلامت جامعهٔ انگلستان (PHE) پیشنهاد میکند که بعد از مسواکزدن با خمیردندان فلورایددار (دارای حداقل ۱۳۵۰ ppm فلوراید برای افراد بزرگتر از ۷ سال و حداقل ۱۰۰۰ ppm فلوراید برای افراد کوچکتر از ۷ سال) تنها محتویات دهان خارج شود و دهان با آب شستوشو داده نشود تا میزان غلظت فلوراید حفظ شود. آخرین تحقیقات نیز نشان میدهند که مسواکزدن بدون فلوراید از پوسیدگی پیشگیری نمیکند؛ یعنی در واقع به نظر میرسد که «مسواک تنها نقش سیستم انتقال فلوراید به دندانها را ایفا میکند».
در مورد دهانشویه نیز راهنمای سلامت دهان سازمان PHE استفاده از آن را بلافاصله پس از مسواکزدن، حتی با یک دهانشویه فلورایدی، توصیه نمیکند، چرا که اثرات مفید خمیردندان فلورایددار را کاهش میدهد. غلظت فلوراید در خمیردندان (۱۰۰۰-۱۵۰۰ ppm) در مقایسه با دهانشویههای فلورایدی (۲۲۵ ppm) بالاتر است و بنابراین اگر در دهان باقی بماند، مؤثرتر است تا اینکه رقیق و یا شسته شود.